Facebook adverteren

Social media marketing wordt veel ingezet door bedrijven en wordt steeds belangrijker in voor marketing. Het is bijna ondenkbaar geworden voor bedrijven om nauwelijks aandacht aan social media marketing te besteden. Met social media kun je de gewenste doelgroep makkelijker bereiken en ben je als bedrijf ook beter bereikbaar. De communicatie tussen bedrijven en consumenten is veel directer en interactiever wat zorgt voor meer mogelijkheden en ideeën om de klant tevreden te kunnen stellen als bedrijf.

Gebruik van Facebook

Facebook is een van de meeste populaire social media platforms en wordt maandelijks wereldwijd door 1.4 miljard mensen gebruikt. Dit social media network is, in tegenstelling met veel andere populaire social media als Twitter, meer gericht op het delen van langere statusupdates, foto’s en evenementen. Perfect om gebruik van te maken als bedrijf voor het verspreiden van informatie over producten of diensten. Veel bedrijven maken een Facebook pagina aan die mensen leuk kunnen vinden zodat ze op de hoogte blijven van de nieuwste updates, aanpassingen etc. Facebook is de beste optie op social media voor bedrijven die hun online aanwezigheid en naamsbekendheid willen vestigen of vergroten. Op Facebook is de leeftijdsgroep gemiddeld iets ouder dan op andere social media. Steeds meer jongeren maken minder gebruik van Facebook en vervangen het door andere social media als Instagram terwijl oudere gebruikers wel frequent gebruik maken van Facebook.

Facebook adverteren

Adverteren op Facebook wordt veel gedaan door middel van reguliere advertenties. Een Facebook pagina van een bedrijf aanmaken en regelmatig updaten wordt ook gebruikt om te adverteren. Reageren op reacties wordt, vergelijkbaar zoals op Twitter ook gedaan wordt, veel gedaan. Korte en scherpe reacties of soms zelfs excuses van het bedrijf indien er een klacht wordt gepost op hun pagina wordt over het algemeen erg gewaardeerd door consumenten. Doorklikmogelijkheden voor bezoekers naar externe websites kunnen door middel van gesponsorde berichten op de tijdlijn van potentiële klanten verschijnen. Adverteren op Facebook is erg effectief vanwege de mogelijkheid om de doelgroep specifiek geselecteerd op leeftijd, geslacht, locatie en interesse te kunnen benaderen. Vanwege het verzamelen van gegevens door Facebook kan snel worden bepaald welke advertenties wel of geen succes hebben. Bedrijven met succesvolle Facebook campagnes en veel likes op hun pagina hebben hier erg veel voordeel aan. Social media marketing op Facebook is gericht en effectief.

Bereik je doelstellingen online

Bel020 60 60 715 Mailinfo@tomarkt.nl

Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Maak dan nu direct een afspraak. Wij bellen u binnen 24 uur terug ter bevestiging.

Maak een afspraak