Terug naar overzicht diensten Diensten

Facebook adverteren

Adverteren op Facebook wordt veel gedaan door middel van reguliere advertenties. Een Facebookpagina van een bedrijf aanmaken en regelmatig updaten wordt ook gebruikt om te adverteren.

Facebook adverteren

Social media marketing wordt veel ingezet door bedrijven en wordt steeds belangrijker in voor marketing. Het is bijna ondenkbaar geworden voor bedrijven om nauwelijks aandacht aan social media marketing te besteden. Met social media kun je de gewenste doelgroep makkelijker bereiken en ben je als bedrijf ook beter bereikbaar. De communicatie tussen bedrijven en consumenten is veel directer en interactiever, wat zorgt voor meer mogelijkheden en ideeën om de klant tevreden te kunnen stellen als bedrijf.

Gebruik van Facebook

Facebook is een van de meeste populaire social media platforms en wordt maandelijks wereldwijd door 1.4 miljard mensen gebruikt. Dit social media network is, in tegenstelling tot veel andere populaire social media als Twitter, meer gericht op het delen van langere statusupdates, foto’s en evenementen. Perfect om gebruik van te maken als bedrijf voor het verspreiden van informatie over producten of diensten. Veel bedrijven maken een Facebookpagina aan die mensen leuk kunnen vinden zodat ze op de hoogte blijven van de nieuwste updates, aanpassingen etc. Facebook is de beste optie op social media voor bedrijven die hun online aanwezigheid en naamsbekendheid willen vestigen of vergroten. Op Facebook is de leeftijdsgroep gemiddeld iets ouder dan op andere social media. Jongeren maken steeds minder gebruik van Facebook en vervangen het door andere social media als Instagram, terwijl oudere gebruikers wel frequent gebruikmaken van Facebook.

Facebook adverteren

Adverteren op Facebook wordt veel gedaan door middel van reguliere advertenties. Een Facebookpagina van een bedrijf aanmaken en regelmatig updaten wordt ook gebruikt om te adverteren. Inspelen op reacties wordt, net als op Twitter, veel gedaan. Korte en scherpe reacties, of soms zelfs excuses van het bedrijf indien er een klacht wordt gepost op de bedrijfspagina. Dat wordt over het algemeen erg gewaardeerd door consumenten. Doorklikmogelijkheden voor bezoekers naar externe websites kunnen door middel van gesponsorde berichten op de tijdlijn van potentiële klanten verschijnen. Adverteren op Facebook is erg effectief vanwege de mogelijkheid om de doelgroep specifiek geselecteerd op leeftijd, geslacht, locatie en interesse te kunnen benaderen. Vanwege het verzamelen van gegevens door Facebook kan snel worden bepaald welke advertenties wel of geen succes hebben. Bedrijven met succesvolle Facebook campagnes en veel likes op hun pagina hebben hier erg veel voordeel aan. Social media marketing op Facebook is gericht en effectief.

Meer weten over Facebook adverteren?

Heeft u nog vragen of onzekerheden? Onze specialisten horen graag wat zij voor u kunnen betekenen.