Terug naar overzicht diensten Diensten

Google for Jobs

Google heeft aangekondigd om binnenkort een jobs search platform te lanceren. Dit platform wordt binnen enkele weken beschikbaar in de VS, daarna zullen andere markten volgen. Het is nog niet bekend wanneer Google for Jobs in Nederland beschikbaar wordt.

Google for Jobs

Tijdens Google’s developer conference presenteerde CEO Sundar Pichai de nieuwe tool. Google for Jobs wordt een ingebouwde functie in Google Search en zal samenwerken met andere vacatureplatformen zoals LinkedIn, Facebook, Glassdoor en Monster. De zoekfunctie wordt door het gebruik van Google’s A.I. (Artificial Intelligence) slimmer gemaakt.

Met Google for Jobs verwacht Google dat werknemer en werkgever elkaar makkelijker weten te vinden. In de komende weken zullen de vacatures voor het eerst op de nieuwe manier in de zoekresultaten getoond worden. Zo kan een bezoeker gemakkelijk filteren op locatie, titel, datum dat de vacature is geplaatst etc. Er wordt ook automatisch getoond hoe lang de reistijd naar de nieuwe baan zal zijn. In de nieuwe tool zal de sollicitant ook direct vanuit Google kunnen solliciteren.

Voor bedrijven zal Google for Jobs een tool zijn die het gemakkelijker maakt om de juiste kandidaat voor de job te vinden. Wij verwachten dat Google for Jobs een impact zal hebben op de online vacaturemarkt en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Wil je dat Tomarkt je op de hoogte houdt van de ontwikkelingen? Neem dan gerust contact op.

 

(Bron: TechCrunch.com)

Test

Tijdens Google’s developer conference presenteerde CEO Sundar Pichai de nieuwe tool. Google for Jobs wordt een ingebouwde functie in Google Search en zal samenwerken met andere vacatureplatformen zoals LinkedIn, Facebook, Glassdoor en Monster. De zoekfunctie wordt door het gebruik van Google’s A.I. (Artificial Intelligence) slimmer gemaakt.

Met Google for Jobs verwacht Google dat werknemer en werkgever elkaar makkelijker weten te vinden. In de komende weken zullen de vacatures voor het eerst op de nieuwe manier in de zoekresultaten getoond worden. Zo kan een bezoeker gemakkelijk filteren op lokatie, titel, datum dat de vacature is geplaatst etc. Er zal ook automatisch worden getoond hoe lang de reistijd naar de nieuwe baan zal zijn . In de nieuwe tool zal de sollicitant ook direct vanuit Google op kunnen solliciteren.

Voor bedrijven zal Google for Jobs een tool zijn die het gemakkelijker maakt om de juiste kandidaat voor de job te vinden. Wij verwachten dat Google for Jobs een impact zal hebben op de online vacaturemarkt en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Meer weten over Google for Jobs?

Heeft u nog vragen of onzekerheden? Onze specialisten horen graag wat zij voor u kunnen betekenen.