Instagram adverteren

Social media marketing, het is nauwelijks te negeren als bedrijf en ook niet aan te raden. Met een goed online profiel en een goede weergave van jouw bedrijf kan goed helpen om de naamsbekendheid en populariteit te vergroten. De gewenste (en vaak jongere) doelgroepen zitten bijna allemaal op social media, de plek om ze te bereiken dus. Via social media kunnen bedrijven hun imago en naamsbekendheid vergroten en verspreiden. De communicatie is veel directer tussen consument en bedrijven aangezien consumenten op social media hun meningen en ervaringen delen zodat nog meer mensen het merk of bedrijf kunnen leren kennen. Daarnaast kunnen bedrijven wat met deze meningen, namelijk verbeteringen maken of direct inspelen op populariteit.

Visueel reclame maken

Instagram is een ontzettend populaire social media platform, met name onder het jongere publiek. Met maandelijks wereldwijd meer dan 300 miljoen actieve gebruikers is Instagram een van de bekendste social media. In tegenstelling met andere populaire social media als Facebook of Twitter draait het bij Instagram om foto’s. Ook al is de mogelijkheid van het posten van foto’s er ook op Facebook en Twitter, bij Instagram is dat de basis. Het is een visual social media, overigens sinds kort ook met de mogelijkheid van het plaatsen van korte video’s. Voor bedrijven is Instagram interessant omdat je met hoge kwaliteitsfoto’s en een mooi account een visie van jouw bedrijf kunt creëren en de consument kunt ‘verleiden’ om jouw producten te kopen. Zomaar een foto posten op Instagram wordt niet gedaan, het blijkt zelfs uit onderzoek dat foto’s gemaakt op de ‘Instagram-manier’ 4 keer populairder zijn er meer worden aangeklikt. Ook zijn er veel mensen die producten promoten op Instagram tegen betaling, een ideale manier voor een bedrijf om met een specifieke doelgroep of leeftijdsgroep in aanraking te kunnen komen. Steeds meer jongeren vervangen social media als Facebook met Instagram.

Adverteren op Instagram

Adverteren via Instagram als bedrijf is wel degelijk mogelijk op verschillende manieren. Zoals eerder gezet kunnen bedrijven andere populairdere Instagrammers vragen om hun product aan te prijzen. Zo komen meer mensen in contact met het merk en de producten en bouwt uw bedrijf een grotere naamsbekendheid op. Momenteel biedt Instagram niet heel veel mogelijkheden voor bedrijven om te adverteren. Gesponsorde beelden is de meest populaire optie en zeer effectief. Daarnaast is het belangrijk om als bedrijf tijd te steken in het maken van sterke visuele beelden die representatief zijn voor het bedrijf en de consument een beeld geeft om te vormen. De fotografische stijl is op Instagram ontzettend belangrijk om echt de aandacht van consumenten te krijgen en vast te houden.

Wil je scoren met Instagram? Neem dan snel en vrijblijvend contact op met Tomarkt!

Bereik je doelstellingen online

Bel020 60 60 715 Mailinfo@tomarkt.nl

Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Maak dan nu direct een afspraak. Wij bellen u binnen 24 uur terug ter bevestiging.

Maak een afspraak