Terug naar overzicht diensten Diensten

Pinterest adverteren

Pinterest is een zeer populaire social media online platform. De site wordt maandelijks bezocht door meer dan 70 miljoen actieve gebruikers.

Pinterest adverteren

Marketing blijft innoveren en veranderen. Social media marketing is al jaren populair, het is tegenwoordig bijna ondenkbaar voor een bedrijf om niets met social media te doen. Is jouw bedrijf niet te vinden met een actief profiel op Twitter of Facebook? Dan loop je veel potentiële klanten mis. Social media geeft bedrijven de optimale kans om directer met de gewenste doelgroep in aanraking te komen. De bereikbaarheid van een bedrijf op social media kan veel invloed hebben op het beeld dat de consument vormt van jouw bedrijf. De communicatie op social media tussen bedrijven en consumenten is veel directer en interactiever. Het delen van meningen en ideeën zorgt ervoor dat bedrijven beter en sneller kunnen inspelen op de wensen van de consument.

Direct kopen en video-advertenties

Pinterest is een zeer populair social media online platform. De site wordt maandelijks bezocht door meer dan 70 miljoen actieve gebruikers. Vergelijkbaar met Instagram draait het bij Pinterest vooral om foto’s en afbeeldingen. Door bepaalde foto’s te ‘pinnen’ kunnen gebruikers laten zien welke producten ze interessant vinden. Het is zelfs mogelijk voor bedrijven om te adverteren met korte video-advertenties. Sinds kort is het ook mogelijk om direct een item te kopen vanaf de Pinterest-afbeelding, door te klikken op de blauwe pin. Pinterest is vooral populair bij jongeren en vrouwelijke consumenten. Als bedrijf kun je met advertenties de Pinterest bezoek(st)ers ‘verleiden’ en het wordt de consument makkelijk gemaakt om de producten direct aan te schaffen. Voor bedrijven die hun online aanwezigheid en naamsbekendheid willen vestigen of vergroten is Pinterest geschikt.

Adverteren op Pinterest

Adverteren op Pinterest is, net als op Instagram, beperkt. Gepromote pins laten verschijnen in de feed van Pinteresters is een goede optie. Maar zoals eerder gezegd zijn video-advertenties ook mogelijk, wat weer niet mogelijk is op veel andere populaire social media platforms. Ook het direct kunnen kopen van een product is een optie die Pinterest uniek en praktisch maakt. Net als op Instagram is op Pinterest de fotografische stijl voor populariteit ook ontzettend van belang.

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie resultaten kan boeken met Pinterest? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Meer weten over Pinterest adverteren?

Heeft u nog vragen of onzekerheden? Onze specialisten horen graag wat zij voor u kunnen betekenen.