YouTube adverteren

Als bedrijf is social media marketing heel goed in te zetten om je naamsbekendheid en populariteit te vergroten. Bijna ieder bedrijf ziet dat met social media het publiek heel goed te bereiken is. De gewenste doelgroep is direct te bereiken en de communicatie is ook heel direct. Consumenten delen hun ervaringen en meningen op social media over producten en diensten. Als bedrijf wil je uiteraard dat zoveel mogelijk mensen positief over jouw bedrijf praten waardoor andere mensen ook bekend raken met jouw producten. Ook eventueel kritiek of ideeën is positief voor een bedrijf omdat hier direct iets kan worden veranderd.

Breed en eindeloze content

YouTube is een ontzettend populaire social media, vooral onder jongeren. Het online platform word maandelijks door 1 miljard mensen bezocht. Bij YouTube draait het om het creëren en aanbieden van ontzettend veel content. Iedereen kan een YouTube kanaal beginnen en informatie delen. Meer dan 300 uur aan content wordt er per seconde ge-upload op YouTube. Dit social media biedt eindeloze informatie en content over allerlei onderwerpen aan voor de kijkers. Voor bijna iedereen is er een relevante video te vinden voor wat ze willen zien of weten. Het is een van de weinige social media sites waarbij bijna ieder type bedrijf ongeacht het product heel geschikt zouden kunnen adverteren. Veel mensen slaan tegenwoordig lange artikelen over, steeds minder mensen hebben zin om lange stukken tekst te lezen. Daarom zijn videos een handige methode om het publiek toch te bereiken.

Adverteren op YouTube

Voor iedere video worden vaak reclame filmpjes gedraaid, bedrijven kunnen dat inzetten voor het vergroten van naamsbekendheid bijvoorbeeld. Ook wordt er reclame tijdens de aangeklikte video onderin het scherm getoond of aan de rechterkant van de pagina. Echter is het nog een kunst om de video’s van een bedrijf op YouTube goed uit te voeren. Het vasthouden van de aandacht van het publiek is lastig. De video’s moeten kort, bondig en krachtig zijn om een positief effect te hebben op de kijkers. Het is voor een bedrijf interessant om video’s te maken die hun deskundigheid, expertise, tips aantonen. Ook kunnen veelgestelde vragen of nieuwe producten worden behandeld in een video. Veel bedrijven adverteren op YouTube om hun naamsbekendheid te vergroten en hun online aanwezigheid te vestigen en het is een effectieve manier om het publiek te informeren door middel van video.

Tomarkt heeft de expertise in huis om een goed presterende advertentiecampagne op te zetten. Bovendien beschikken we over een uitgebreid netwerk van filmmakers, zodat we ook ondersteuning kunnen bieden bij het maken van een bedrijfsvideo. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Bereik je doelstellingen online

Bel020 60 60 715 Mailinfo@tomarkt.nl

Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Maak dan nu direct een afspraak. Wij bellen u binnen 24 uur terug ter bevestiging.

Maak een afspraak